Vleesveehouderij Spronk op de Voorweg

Eerlijk barbecuevlees botermals en niet te duur in combinatie met stalmest als voeding voor uw volkstuin.

Op zondag 2 augustus 2015 kwam Jan Spronk contact leggen bij mij op de tuin. Hij is veeboer van dikbilkoeien, de beste vleesrunderen die er zijn. Zijn bedrijf ligt op een steenworp afstand van onze vereniging. Hij vertelde mij dat er elke maand een stier naar het slachthuis gaat voor de losse verkoop van vleespakketten welke er in de boerderij worden verkocht. Hij nodigde mij uit om op zijn boerderij te komen kijken hoe diervriendelijk zij met de beesten omgaan.

Met de kleinkinderen

Ik ben vrijdag 7 augustus met de kleinkinderen naar de boerderij aan de Voorweg 167B gegaan en heb de beesten gezien. Een kalf was `s nachts geboren en lag lekker te slapen. De grote veestapel liep achter in de wei zonder de stier en de nog te jonge kalveren welke in hokken verbleven. Wij zagen ook de mestvaalt en ik heb gevraagd of het mogelijk was dat de vereniging rotte mest kan krijgen of kopen en wat dan de kosten zouden zijn. Wat betreft de kosten van de rotte mest, daar zouden wij wel uitkomen. Ik vermoed dan ook dat de kosten nihil zullen zijn. Hij moest wel informeren bij de overheid of het is toegestaan om ons land te verrijken met zijn rotte mest (bij wijze van afvalstroom). Hij laat het mij weten en heeft mij folders gegeven van zijn slagerij rechtstreeks van de boer. Ik heb een barbecuepakket gekocht en meegenomen naar de tuin en ‘s avonds heerlijk gegeten.

De hamburgers leken wel dikbilburgers, dik en heerlijk gemalen vlees. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om bij Jan te gaan kijken en neem gerust de kinderen mee. Als de boer en de boerin op het erf zijn word je vriendelijk ontvangen.

George Mastop

Tuin 103

3 reacties

1. Hmmm, ik krijg gelijk trek! Goed idee. Waarschijnlijk gaan wij binnenkort ook eens een BBQ pakket scoren.

Groetjes,

Randal
    Tuin 107

2. Goed idee. Wij gaan zeker langs. Al hebben wij geen bbq maar misschien kunnen we ook wel ander vlees kopen.

3. goede TIP John, gaan wij zeker een keer kijken.