Site verstoring

Zoals enkele van jullie misschien is opgevallen is er sinds begin september 2019 een behoorlijke verstoring van onze website geweest.

Dit had te maken met een combinatie van factoren namelijk, een versie update van WordPress (WordPress is het systeem waar onze website mee wordt gebouwd en beheert) en een update van een versie van PHP (PHP de programmeertaal waar WordPress op draait).

Het gevolg hier was dat een aantal plugins (een plug-in is een stukje extra software voor de website, bv om tabellen of een fotoboek te maken) niet meer werkte. Sterker nog ik kon zelf, als webmaster, nergens meer bij en dus ook het probleem niet meer oplossen.

Na enig denk en puzzel werk is het mij toch gelukt om er via de originele bestanden, die bij de hosting (de hosting server waar onze website en e-mail adressen opdraaien) staan, een en ander zodanig aan te passen dat ik er zelf weer bij kan komen en de site weer draaiend te krijgen.

Bijna alles doet het nu weer, maar ik moet nog wel een aantal problemen oplossen. Onder andere de plug-in voor het fotoboek, misschien zelfs nog andere plugins.

Mocht het u opvallen dat er vreemde zaken gebeuren of dingen gewoon verkeerd gaan op de site en/of de invul formulieren zou u dan zo vriendelijk willen zijn om dit via het contactformulier te melden. De secretaris zal dit dan met mij opnemen.

Ook suggesties of ideeën voor onze site zijn van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Webmaster Herman

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.