Bomen geadopteerd

Door het tuinlid Peter Vermeulen is het bestuur vorig jaar december 2021 op het spoor gezet van de mogelijkheid tot adoptie van jonge boompjes. Deze waren “gered” door de stichting Meergroen van het voormalige volkstuincomplex terrein aan de Edisonstraat. Onder begeleiding van ecoloog Franke van der Laan hebben diverse vrijwilligers kleine jonge bomen (zaailingen) geoogst. De bomen werden tijdelijk ingekuild voor de winter om later herplant te worden in de Nieuwe Driemanspolder. Na contact met de projectleider hebben we 28 jonge fruitbomen kunnen reserveren die we gratis konden afhalen. Afgelopen weekend 12 maart 2022 was het zover en heeft de ploeg van complexbeheer deze boompjes herplant langs het hoofdpad!